SAK:n uutiskirje

 

Reseptit hyvään työelämään ja ruokapöytään

Hyvää työtä Suomi

SAK on avannut eduskuntavaaleihin liittyvän kampanjasivuston. Hyvää (t)yötä Suomi -sivuilta löydät SAK:n tavoitteiden lisäksi kiinnostavia blogikirjoituksia ja tarinoita työelämästä. Mukana myös hyvän työn ruokareseptejä ja tietoa SAK:n vaalitapahtumista.

Hyvän työn blogin avaa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. Hän nostaa työn lisäämisen eduskuntavaalien tärkeimmäksi teemaksi. Tulevan eduskunnan jokaista päätöstä pitää punnita sen perusteella, paljonko tehty päätös luo työtä.

Hyvän työn reseptien höysteeksi kampanjasivustolle on koottu mainioita ruokareseptejä. Ensimmäisinä ajatuksensa hyvästä työstä ja ruuasta jakavat muun muassa presidentti Tarja Halonen, Helsingin piispa Irja Askola ja Rauman Lukon jääkiekkoilija Harri Tikkanen.

www.sak.fi/hyväätyötäSuomi

Seuraa vaalikampanjaa uutiskirjeen kautta

Jos haluat seurata Hyvää (t)yötä Suomi -vaalisivujen päivityksiä, tilaa SAK:n eduskuntavaalikampanjan uutiskirje sähköpostiisi. Kerran viikossa lähetettävässä kirjeessä kerromme sivuilla julkaistuista uusista blogikirjoituksista ja vaalitapahtumistamme eri puolilla Suomea.

Tilaa uutiskirje

 

SAK:n hallitus

Neuvottelut kaatuivat EK:n epärealismiin


SAK:n hallitus totesi maanantaina, ettei työmarkkinoiden neuvottelujärjestelmän uudistamiselle ole edellytyksiä. Pitkään jatkuneet neuvottelut työelämän pelisääntöjen uudistamisesta kaatoi Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tavoitteiden epärealistisuus.

EK sai SAK:n hallitukselta moitteet siitä, ettei työnantajapuoli suhtautunut tarpeeksi vakavasti palkansaajien esittämiin ratkaisuihin järjestelmän uudistamiseksi.

– Alipalkkaus, turvaamistoimet, luottamusmiehen asema, spontaanit mielenilmaukset työvoimaa vähennettäessä ja neuvotteluprosessien kehittäminen ovat kaikki tavalliselle työtä tekevälle ihmiselle tärkeitä asioita, joihin tarjosimme useita ratkaisuja.

Lue SAK:n tiedote

Kuva: Patrik Lindström / Palkkatyöläinen

Mitä tapahtuu työsuojelutarkastuksessa?


Työsuojelutarkastajat käyvät vuodessa lähes 26 000 työpaikalla. Lisäksi tarkastajille tulee yhteydenottoja yli 60 000.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastaja Katja Savolainen teki viime vuonna 80 työsuojelutarkastusta. Vain kolme työpaikkaa sai täysin puhtaat paperit.

Palkkatyöläinen-lehti seurasi Savolaisen tarkastuskäyntiä helsinkiläisessä apteekissa. Tiistaina ilmestyneen Palkkatyöläisen muita aiheita ovat luottamushenkilöiden vaikutusmahdollisuudet yt-neuvotteluissa, konsensus ja yötyö.

Lue Palkkatyöläinen verkossa

 

Uutiskirjeen on koonnut SAK:n viestintä. Voit antaa siitä palautetta osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Copyright © 2015 SAK