Lauri Lyly

Tiedossa vaikea työmarkkinasyksy

Pelkkä poliittinen paine ei riitä, tarvitaan sopimuskausien päättyessä puristavaa työmarkkinapainetta, arvioi SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly Palkkatyöläisen haastattelussa. Lyly odottaa syksyn työehtosopimusneuvotteluista vaikeita. Haastetta lisäävät samaan aikaan alkavat neuvottelut eläkejärjestelmän uudistamisesta.

Tuoreessa Palkkatyöläinen-lehdessä on haastateltu myös AKT:n uutta puheenjohtajaa Marko Piiraista ja politiikan tutkijaa Anu Kantolaa. Lehden teemana on kuntatyöntekijöiden asema muutosten ja kiireen puristuksessa.

Palkkatyöläinen netissä

Ilmianna hyvä työyhteisö Palkkatyöläiselle

Onko sinusta kivaa tulla töihin? Onko työyhteisösi mukava? Ilmianna hyvä työyhteisö osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Palkkatyöläisen kesäkuun teemassa kerrotaan, mistä on hyvä työyhteisö tehty..
Keijo


Monien palkat nousivat huhtikuussa

Yli 185 000 SAK:laista sai palkankorotuksen huhtikuussa. Palkkoja korotettiin muun muassa valtiosektorilla, mekaanisessa metsäteollisuudessa, rakennusaloilla ja elintarviketeollisuudessa.

Paljonko Keijon palkka nousi?
 
SAK Nuoret


SAK Nuoret Facebookissa

SAK Nuoret ovat avanneet oman Facebook-sivunsa. Lähipäivinä sivulla julkistetaan vappunenägeneraattori, jolla voit muokata profiilikuvaasi, ja Vappumarssi 2013 -videokilpailu. Käy tykkäämässä, niin saat tarkemmat tiedot ensimmäisenä!

SAK Nuorten Facebook -sivu
 


SAK:n lehdet

Palkkatyöläisen lisäksi tällä viikolla on ilmestynyt myös SAK:n ruotsinkielinen lehti Löntagaren.

Perjantaina ilmestymisvuorossa on Edit-aikakauslehtikilpailussa parhaimpana ammatti- ja järjestölehtenä palkittu nuortenlehti Arvo. Uudessa Arvossa aiheina ovat mm. lomallaan töitä tekevät ihmiset ja ärsyttävät työkaverit. Lehden voit lukea myös verkkoversiona.
 
Kesälomalla


Lyhytkin sairausaika oikeuttaa loman siirtoon

Lakisääteisen vuosiloman aikana sairastuva voi jatkossa siirtää loman myöhemmäksi heti ensimmäisestä sairauspäivästä alkaen. Uudistus tulee voimaan, kun nykyiset työ- ja virkaehtosopimukset ovat päättyneet.

Miten vuosilomalaki muuttuu?
 
Vesi on perusoikeus


Toimi puhtaan veden puolesta

Eurooppalaiset ammattiliitot keräävät allekirjoituksia puhtaan veden puolesta. Tavoitteena on saada aloite EU-komission käsiteltäväksi. Aloitteen on allekirjoittanut jo yli 1,3 miljoonaa eurooppalaista, mutta Suomen osalta tarvitaan lisää allekirjoituksia.

Käy allekirjoittamassa vetoomus
 


Työväen vappua juhlitaan ympäri Suomea

Työväen vappujuhlia järjestetään tänäkin vuonna yli sadalla paikkakunnalla. Tarkemmat tiedot vappujuhlista ilmoitetaan SAK:n nettisivuilla ensi viikon aikana. Hyvää ja innostunutta työväen vappua!
 Tapahtumat 
20.–21. huhtikuuta
Suomen sosiaalifoorumi
Helsinki
26.–27. huhtikuuta
Lounais- ja Länsi-Suomen nuorten risteily
Turku–Tukholma–Turku
23.–24. toukokuuta
SAK:n valtuuston kokous
Nurmijärvi
25.–26. toukokuuta
Ay-sporttifestarit
Kotka
25.–26. toukokuuta
Maailma kylässä -festivaali
Helsinki