Mikael Grandlund

Huippu-urheilijat SAK:n jäseneksi

Suomen Huippu-urheilijoiden Unioni (SHU) päätti tänään hallituksensa kokouksessa hakea SAK:n jäsenyyttä. Tähän asti osalla sen jäsenyhdistyksistä on ollut yhteistyösopimus SAK:n kanssa.

– SAK:n varsinainen jäsenyys tuo uudenlaisen selkänojan huippu-urheilijoiden edunvalvontaan. Keskeistä toiminnassamme on muun muassa vaikuttaa urheilijoiden sosiaali- ja vakuutusturvaan, ja siihen saamme SAK:n kautta merkittävää osaamista. Huipputasolla urheileminen on ammatti ammattien joukossa, kertoo Suomen huippu-urheilijoiden puheenjohtaja Jarmo Saarela.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly näkee huippu-urheilijoiden liittymisen SAK:n jäseneksi luonnollisena jatkeena jo pitkään jatkuneelle yhteistyölle.

– Meillä on jo ennestään jäseninä kulttuuripuolelta teatteri- ja mediatyöntekijät sekä ammattimuusikot. Yhdessä nyt mukaan tulevien urheilijoiden kanssa ne muodostavat kokonaisuuden, joiden edunvalvonnassa korostuvat muun muassa sosiaaliturvaan, itsensä työllistämiseen ja määräaikaisiin työsopimuksiin liittyvät tarpeet, sanoo Lyly.

SAK:n ja SHU:n yhteinen tiedote
 Kuntavaalit 
Kuntavaalit 28.10.2012


Sunnuntaina äänestetään

Kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on ensi sunnuntaina 28.10. Vaalien alla on keskusteltu paljon muun muassa hallituksen valmistelemasta kuntauudistuksesta. Mitä mieltä SAK:n valtuuston jäsenet ovat uudistukseen liittyvistä kuntaliitoksista?

SAK:n valtuutettujen haastattelut


 
 Hyvinvointijaksot 
Palkansaajien hyvinvointi ja terveys


Hae joulun perhejaksoille

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT järjestää perheiden hyvinvointijaksoja myös jouluna. Muutamille joulunajan perhejaksoille löytyy vielä paikkoja. Joulun perhejaksojen hakuaika päättyy 5.11..

Vapaat paikat ja hakuohjeet
 Tapahtumat 
3.–4. marraskuuta
Pohjois-Suomen nuorten SAK-päivät
Kuusamo
9.–10. marraskuuta
SAK:n luottamusmiesseminaari
Helsinki
5. marraskuuta
SAK:n hallituksen kokous
Helsinki
12. marraskuuta
Yhdessä harmaata taloutta vastaan
Kouvola
22.–23. marraskuuta
SAK:n valtuuston syyskokous
Nurmijärvi
 Uutisia ammattiliitoista