SAK:n hallitus

Suunnitelmat kuntoon – Koulutukseen saa nyt uutta tukea

Työpaikan henkilöstö- ja koulutussuunnitelman laatiminen kannattaa aloittaa nyt. Suunnitelma on edellytys sille, että työnantaja saa uuden lainsäädännön mukaista tukea työntekijöiden koulutukseen.

Työntekijöiden ammatillisen osaamisen kehittämistä eli niin sanottua kolmen päivän koulutusta koskevat lait tulivat voimaan vuoden alussa. Tavoitteena on lisätä koulutusta, jota työnantaja tarjoaa työntekijöilleen – erityisesti heille, jotka ovat tähän asti jääneet vähälle koulutukselle.

SAK:n sivuille on koottu laaja tietopaketti osaamisen kehittämistä koskevasta lainsäädännöstä. Sivuilta voit muun muassa lukea, paljonko SAK:n sinkkuperhettä edustavan Matiaksen työnantaja saa tukea koulutuspäivistä.

 SAK:n koulutuspäiväsivut
 Muita vuodenvaihteen muutoksia
 

Isä ja lapsi


Eläkeneuvottelut alkoivat

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat aloittaneet työura- ja eläkeneuvottelut. Neuvotteluista sovittiin viime syksynä työllisyys- ja kasvusopimuksessa.

SAK:n tavoite neuvotteluissa on vahvistaa keinoja, jotka tukevat palkansaajien jatkamista työssä nykyistä pidempään. SAK haluaa huolehtia myös, että nuoret voivat luottaa turvattuihin vanhuusvuosiin. Lisäksi työkyvyn sekä työn fyysisen ja psyykkisen rasittavuuden on vaikutettava nykyistä enemmän eläkkeelle lähdön alaikärajaan.

 Tausta-aineistot ja uutiset SAK:n työurat ja eläkkeet -sivullaSAK näkyy myös Twitterissä

SAK:ta koskevia viestejä voit hakea Twitteristä tunnisteilla #SAKfi ja #SAK. Jos itse haluat twiitata SAK:hon liittyviä viestejä, suosittelemme tunnisteen #SAKfi käyttöä.

Twitter on yhteisöpalvelu, jossa käyttäjät voivat kirjoittaa, lukea ja jakaa 140 merkin mittaisia viestejä eli twiittejä verkossa. Palvelun käyttö vaatii kirjautumisen osoitteessa twitter.com.

 Twitter-opas vasta-alkajille
 

Opiskelemassa


SAK:n historiasta uusi taskupainos

SAK:n historian taskupainos on julkaistu uudistettuna ja laajennettuna. Nyt mukana ovat myös tulkinnat ammattiyhdistysliikkeen tuoreimmista tapahtumista.

Kirjan on kirjoittanut SAK:n erikoistutkija, dosentti Tapio Bergholm.

Historiatiivistelmää voi tilata SAK:n toimistosta: 020 774 0142 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kirjasta veloitetaan viisi euroa kappaleelta ja postikulut. Vähimmäistilaus on neljä kappaletta.


 Ankara irtisanomistahti jatkuu

Irtisanomisten määrä on pysynyt korkeana jo kahden vuoden ajan. SAK:n keräämien tietojen mukaan viime vuonna irtisanottiin yli 14 500 työntekijää. Suurin irtisanoja oli Metso, joka antoi potkut 1 157:lle. 

SAK:n luottamushenkilöpaneelin mukaan lähes joka toisella työpaikalla on viimeisen vuoden aikana neuvoteltu lomautuksista tai irtisanomisista. Selvästi eniten yt-neuvotteluja oli teollisuudessa, missä ne koskivat liki 60:tä prosenttia alan yrityksistä. 

 Tutustu SAK:n tilastoihin

 TAPAHTUMAT 
22.–23. tammikuuta
Next Step -messut
Helsinki
1.–2. helmikuuta
SEL:n talvipäivät
Vantaa
8.–9. helmikuuta
SASKin solidaarisuuspäivät
Hämeenlinna
22.–23. helmikuuta
AKT:n talvipäivät
Pori
 UUTISIA AMMATTILIITOISTA