Tavataan vappuna torilla

SAK:laisia vappujuhlia järjestetään torstaina yli 80 paikkakunnalla. Puheiden lisäksi juhlissa on tarjolla musiikkia, ohjelmaa lapsille ja monenlaista syötävää ja juotavaa. Tervetuloa kuuntelemaan ajankohtaista asiaa ja viihtymään torilla!

Puheenjohtaja Lauri Lyly pitää juhlapuheen Hämeenlinnassa. Hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola puhuu Porissa ja Kokemäellä. Myös SAK:laisten ammattiliittojen edustajia kuullaan eri puolilla Suomea.

Tarkista kaikki vappujuhlat ja puhujat SAK:n nettisivuilta


Kesäduunari-info aukeaa

SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen Kesäduunari-info avataan perjantaina. Maksuton puhelinpalvelu neuvoo nuoria kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa numerossa 0800 179 279.

Kesäduunarineuvoja Sini Siikström kehottaa uusia kesätyöntekijöitä pitämään huolen, että he saavat riittävän perehdytyksen työhön.

– Työnantaja on velvollinen antamaan ohjausta esimerkiksi työpaikan olosuhteista, koneiden ja laitteiden toimintatavoista ja työturvallisuudesta.

Tutustu Kesäduunari-infon nettisivuihin


Etsi työkoneesta sopiva EU-ehdokas

SAK, STTK ja Akava avaavat vappupäivänä eurovaaliehdokkaan valintaa helpottavan vaalikoneen. Työkoneeksi nimetyssä vaalikoneessa on kymmenen työelämän kysymystä.

Palkansaajajärjestöjen yhteiseltä eurovaalisivustolta löytyy paljon muutakin vaaleihin liittyvää aineistoa, muun muassa tietoa eri puolella Suomea järjestettävistä vaalitapahtumista.

Eurovaalit järjestetään 25. toukokuuta. Ennakkoäänestysaika on 14.–20. toukokuuta.

Vaalikone ja materiaalit Ääniä Suomesta -sivustolla

 
Vuorottelupaa

Vuorotteluvapaa muuttuu syksyllä

Hallitus esittää vuorotteluvapaan ehtojen tiukentamista. Suurin muutos on, että jatkossa vuorotteluvapaalle voi jäädä oltuaan työelämässä nykyisen kymmenen sijaan 16 vuotta. Tulevaisuudessa vuorotteluvapaalta ei myöskään voi jäädä suoraan eläkkeelle.

Sijaisella on puolestaan oltava takanaan vähintään kolme kuukautta työttömyyttä, ellei hän ole alle 25-vuotias, yli 55-vuotias tai alle 30-vuotias vastavalmistunut.

Muutosten on määrä tulla voimaan syyskuun alussa.

Lue lisää vuorotteluvapaan muutoksista

Uutisia ammattiliitoista