tyokuntoon artikkelikuva 1200 x 630 775x407

Valtion neuvotteluissa kokoonnuttiin tänään perjantaina kahteen otteeseen. Aamulla aiheena olivat tekstimuutokset, iltapäivällä palkankorotusten rakenne. Neuvottelut jatkuvat maanantaina 29. tammikuuta.

Valtion neuvottelijat kokoontuivat tänään perjantaina 26.1. kahteen kertaan. Aamulla järjestöpuoli antoi koosteen, jossa työnatajan aiemmin tällä viikolla antamaan luonnokseen oli lisätty myös järjestöjen tavoitteet. Nyt osapuolten näkemykset ovat samassa paperissa.

– Tämän paperin pohjalta jatketaan nyt tekstimuutosten työstämistä, toteaa Kristian Karrasch.

Iltapäivällä neuvottelijat keskustelivat siitä, kuinka suuri osuus tulevasta palkankorotuspotista olisi yleiskorotusta ja kuinka suuri osuus paikallisesti jaettavaa virastoerää. Lisäksi puhuttiin myös tulevan sopimuskauden kestosta.

– Ostovoiman takaaminen jokaiselle jäsenelle on meille tärkeä. Siksi toimme pöytään vaatimuksen siitä, että valtaosa palkankorotuspotista olisi kaikille maksettavaa yleiskorotusta, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Neuvotteluja jatketaan maanantaina. Asialistalla ovat tekstimuutokset ja tekstien kustannukset. Myös keskustelut sopimuskaudesta jatkuvat. Alkuviikkoon on varattu runsaasti neuvotteluaikoja.

Sopimuskausi päättyy 31.1.2018. Tavoitteena on että neuvottelutulos saavutetaan siihen mennessä.

Lisätietoja: neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 7289 046

Tutustu valtion sopimusneuvotteluja koskeviin aiempiin uutisiin vasemmalla olevasta valikosta.