ylonen

Jari ”Ylppö” Ylönen 51-vuotta – Tulliliiton puheenjohtajavaaliehdokas!

Työtausta

• Tulliurani on alkanut Helsingistä (1988) ja kulkenut Rauman (1989-1993), Nuijamaan (1993-1994), Lappeenrannan (1994-1998) kautta takaisin Helsinkiin (1998-2019 jatkuen…).
  • Työtehtäviäni ovat olleet tuonti, vienti sekä verotus. Alusvalvonta, valvonta ja tarkkailu, sekä erityisvalvonta eli nykyinen rikostorjuntatyö. Tein myös 5 vuotta veneryhmän töitä Saimaalla.
  • Olen työskennellyt ryhmissä jäsenenä sekä ollut 7 vuotta esimiestehtävissä erilaisissa työtehtävissä. Tällä hetkellä toimin Helsingin talousrikostutkinnassa talousrikostutkijana tutkintaryhmässä.

Tulliliitto / Yhdistystausta

• Helsingin, Rauman, Saimaan tulliyhdistykset/tullimiehet jäsenenä vuodesta 1998.
  • Helsingin Tulliyhdistys ry:n johtokunnassa monivuotinen varapuheenjohtaja/puheenjohtaja.
  • Tulliliitto ry. liittohallituksessa hetken varapuheenjohtajana, nykyisin hallituksen jäsen. Kuulun myös Tulliliiton työvaliokuntaan tällä hetkellä.
  • Helsingin Tulliyhdistys ry. on pyytänyt minua asettumaan ehdokkaaksi valittaessa 2019 Tulliliiton puheenjohtajaa seuraavalle kolmevuotiskaudelle, ja olen harkinnan jälkeen päättänyt haastaa nykyisen puheenjohtajan vaaleissa.
  • Tavoitteenani on parantaa työntekijöiden asemaa ja kuuluvuutta kaikilla osa-alueilla Tullissa. Työnantaja- puolen on nähtävä työntekijät tasapuolisina sopimusneuvottelijoina koskien kaikkia osa-alueita.
  • Hyvänä suunnannäyttäjänä oikeaan suuntaan on esim. Työtuomioistuimessa 2018 saavutettu voitto, jossa matka-aika saatiin muutettua työajaksi työnantajapuolen tinkimättömästä vastustuksesta huolimatta.
  • Ratkaisut, jossa me työntekijät koemme olevamme oikeassa pitää ajaa loppuun asti tinkimättömästi.
  • Päätöksenteot pitää olla yhdessä laadittuja ja sanelupolitiikan ajan tulee loppua.
  • On aika huomioida Meidät Työntekijät Paremmin! – olemme ansainneet sen.

Tulliliiton puheenjohtajaehdokas,

Jari Ylönen